آزمون GMAT
آزمون GMAT چیست؟
آزمون GMAT یکی از آزمون های شناخته شده در حوزه مدیریت، MBA، اقتصاد، تجارت و بازرگانی میباشد که قبولی در آن برای تحصیل در دانشگاه های کشورهای خارجی مانند آمریکا و دیگر کشورهای انگلیسی زبان الزامی است. شرکت در این آزمون مختص دانشجویان رشتههای مدیریتی و تجارتی و افراد بالای ۲۱ سال که مدرک کارشناسی دارند میباشد.
این آزمون امروزه یکی از ابزارهای مهم سنجش توانایی متقاضیان می باشد که توسط موسسه GMAC برگزار میشود. این آزمون در دسته آزمونهای استعداد تحصیلی قرار میگیرد و مهارت و دانش دانشجویان را در زمینههای ریاضی، جبر، هندسه، تجزیهی داده و دستور زبان مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد.
بخش های آزمون GMAT
ارزشیابی نگارش تحلیلی (Analytical Writing Assessment : AWA)
در بخش نگارش، متقاضی باید بر روی دو متن (essay) هر کدام ۳۰ دقیقه کار کند که یکی برای تحلیل یک استدلال و دومی بررسی یک موضوع است.
این بخش نگارش از آزمون جی مت چند تفاوت با آزمون های استانداردی چون TOFEL و IELTS دارد. اول اینکه متون آن بسیار پیچیده تر از آزمون های عادی زبان است و تحلیل آنها صرف نظر از چگونگی نگارششان دشوار است و عموماً نگارش بحث به زبان مادری هم ساده نیست.
متقاضی باید در این زمان به نقد و تحلیل بپردازد. توانمند شدن در این بخش نیازمند بالا بردن مهارت استدلال علمی است. پاسخدهی به سوال نگارش تحلیلی براساس یک متن صورت میگیرد و زبانآموز بعد از خواندن آن، باید به سوال تحلیلی ارائه شده جواب دهد. نمرهدهی این قسمت از آزمون طی دو مرحله انجام میشود؛ اول توسط یک برنامه کامپیوتری و سپس توسط ممتحن. میانگین این دو نمره، نمره نهایی متقاضی در این بخش خواهد بود. بازه نمرهدهی از 0 تا ۶ و بهصورت نیم واحدی متغیر است.
بخش استدلال یکپارچه (Integrated Reasoning)
این بخش از چهار قسمت تفسیر بصری، بخش تحلیل دو قسمتی، بخش تحلیل جدول و بخش استدلال چند منبعی تشکیل میشود و طی زمان ۳۰ دقیقهای، متقاضی باید به ۱۲ سوال پاسخ دهد. هدف از سوالات این بخش سنجش مهارت دانشجویان در تحلیل منابع اطلاعاتی مربوط به جدولها و نمودارها و تفسیر آنهاست. به همین دلیل دانش آماری فرد در این بخش اهمیت پیدا میکند. نمرهدهی این بخش بین بازه ۱ تا ۸ است.
مهارت محاسباتی (Quantitative)
سوالات این بخش از آزمون به دو قسمت Problem Solving و Data Sufficiency تقسیم میشود. تعداد سوالات این بخش 37 تاست و چون نسبت به سایر بخش ها پیچیده تر میباشد زمان پاسخگویی به سوالات آن 75 دقیقه در نظر گرفته شده است. نمرات این قسمت در بازه ی 0 تا 60 محاسبه می شوند و در سالیان اخیر میانگین نمرات داوطلبین در این قسمت 36 از 60 بوده است.
مهارت کلامی (Verbal)
این بخش دارای ۴۱ سوال است و ۷۵ دقیقه برای پاسخ به آن زمان وجود دارد. این بخش از سه گونه سوالSentence Correction ، Critical Reasoning و Reading Comprehension تشکیل شده و وظیفه آن در مجموع ارزیابی سطح دانش متقاضی در حوزههای مرتبط با فهم عمیقتر زبان انگلیسی نظیر مبحث دستور زبان، ارزیابی یک استدلال و درک مطلب است.
نحوه ثبت نام و شرکت در آزمون GMAT
آزمون GMAT متاسفانه در ایران برگزار نمی شود و ساده ترین راه موجود برای داوطلبین، شرکت در یکی از حوزه های امتحانی این آزمون در کشورهای مجاور مثل قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، امارات (دوبی و ابوظبی) و ترکیه (آنکارا و استانبول) می باشد.
در رابطه با ثبت نام در آزمون، درخواست کنندگان و متقاضیان شرکت در آزمون GMAT ، باید ابتدا به سایت https://www.mba.com/exams/gmat مراجعه کرده، اکانت شخصی خود را ساخته و اقدام به تکمیل اطلاعات پروفایل خود کنند. بدین ترتیب که:
1- ورود به سایت www.mba.com
2- ورود به قسمت Register for the GMAT یا Take a GMAT Exam
3- پیدا کردن مرکز یا مراکز مورد نظر در لیست
در این رابطه اگر می خواهید مراکز نزدیک به کشور خود را ببینید در اولین قسمت که نوشته شده است Find the closest مقدار آن را به 20centers تغییر دهید تا لیست بهتری را به شما نمایش دهد. در صورتی که مرکز مورد نظر را نمایش نداد، کشور را عوض کنید. ضمن اینکه با انتخاب ایران، مراکز کشور ترکیه به شما نمایش داده نخواهد شد. برای دیدن مراکز ترکیه باید کشور را از ایران، به ترکیه تغییر دهید.
3- انتخاب تاریخ و ساعتی که مورد نظر متقاضی بوده و مرکز انتخابی نیز جای خالی دارد
5- دریافت برنامه GMATprep
در این صفحه از شما سوال می شود که به چه طریق می خواهید برنامه GMATprep را دریافت کنید. اگر ساکن ایران هستید، گزینه اول را انتخاب کنید و برنامه را به صورت download directly دریافت کنید.
6- انتخاب دانشگاهی (هایی) که قصد دارید نمره برای آنها ارسال شود
توجه داشته باشید که متقاضی می تواند پنج دانشگاه را جهت گزارش مستقیم نمره انتخاب کرده و با پرداخت دود 30 دلار اضافی دیگر به ازای هر دانشگاه، به لیست دانشگاه های دریافت کننده نمره آزمون اضافه کند. امکان لغو ارسال نمره به دانشگاهی که از قبل انتخاب شده نیز بلافاصله بعد از پایان آزمون، وجود دارد.
7- پرداخت مبلغ و دریافت رسید
8- تایید نهایی
در نهایت به شما اطلاعات کردیت کارت (نحوه پرداخت)، تاریخ ثبت نام و … نمایش داده خواهد شد و در صورتی که تایید کنید، هزینه آزمون کسر شده و ثبت نام شما نهایی میشود.
هزینه شرکت در آزمون GMAT
هزینه شرکت در آزمون GMAT برابر با ۲۸۵ دلار امریکا، ۲۵۰ یورو و ۲۲۵ پوند انگلیس میباشد. این هزینه با کارت های اعتباری ویزا /مسترکارت قابل پرداخت میباشد. قابل ذکر است که برای امتحان دادن در برخی از کشورها، متقاضیان باید مقدار مالیاتی بر اساس قانون آن کشور را بپردازند. البته، این مالیات علاوه بر هزینه اصلی محاسبه می گردد. مراکز برگزاری آزمون GMAT در اطراف ایران، بدون مالیات هستند.
معرفی منابع آزمون GMAT
شرکت در کلاسهای آمادگی برای آزمون، استفاده از کتاب های معتبر، مرور و تحلیل آزمونهای قبلی و استفاده از نرمافزار رایگان سایت رسمیGMAT از گزینه های پیش روی شما هستند.
نرمافزار GMATPrep : این نرمافزار شبیهساز آزمون واقعی جیمت است و توسط سایت رسمی آزمون بصورت رایگان در دسترس شرکت کنندگان قرارگرفته است. سایت جیمت این نرمافزار را تنها در اختیار افرادی قرار میدهد که در سایت ثبتنام کردهاند. شما همچنین میتوانید از تمرینهای هفتگی برای محک زدن خودتان استفاده کنید.
بهترین کتاب ها برای آمادگی در آزمون GMAT :
- GMAT Official Guide 2021
- Manhattan Prep GMAT Strategy Guide Set
- Kaplan GMAT Complete 2020
- PowerScore verbal trilogy Bible
- Veritas Prep Complete GMAT Course
- GMAT for dummies 2020
دیدگاهتان را بنویسید