آزمون PTE
آزمون PTE
آزمون PTE یا Pearson Test of English یکی از معیارهای سنجش سطح زبان انگلیسی متقاضیان تحصیل در خارج از کشور یا اشخاصی که قصد مهاجرت دارند، میباشد. این آزمون توسط سازمان Pearson برگزار میشود که ناشر انتشارات Longman است.
محل برگزاری آزمون
آزمون PTE در نمایندگیهای معتبر موسسه Pearson در سراسر دنیا برگزار میشود. البته موسسه پیرسون در ایران نمایندگی رسمی نداشته و برای شرکت در این آزمون، لازم است به کشور دیگری سفر کنید. متقاضیان ایرانی معمولا به یکی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان یا امارات متحده عربی سفر میکنند.
بخش های آزمون
آزمون PTE در دو نوع جنرال (General) و آکادمیک (Academic) برگزار میشود.
در این آزمون چهار مهارت اصلی مکالمه (Speaking)، گوش کردن (Listening)، خواندن (Reading) و نوشتن (Writing) در 3 بخش مورد ارزیابی قرار میگیرند.
1- مکالمه و نوشتن (Speaking & Writing) :
Speaking : در بخش مهارت مکالمه آزمون PTE سوالاتی نظیر معرفی فردی، نمایش عکس و درخواست برای توضیح آن وجود دارد و براساس معیارهای مختلف به متقاضی نمره داده می شود. بخش مهارت مکالمه توسط یک ضبط کننده صدا انجام می شود.
Writing : بخش نوشتاری آزمون شامل مقالات و نامه ها می شود. در این بخش، عنوان های عمومی به دانشجویان داده می شود تا مهارت های نوشتاری آنها به خوبی مورد سنجش قرار گیرد. این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا امتحانات دانشگاه ها به زبان انگلیسی بوده و جواب دادن به سوالات ملزم به تسلط در نوشتن به انگلیسی میباشد.
به طور کلی بخش یک که شامل دو مهارت مکالمه و نوشتن می شود، بین 77 تا 93 دقیقه بوده و موارد زیر را شامل می شود:
- معرفی شخصی
- خواندن با صدای بلند
- تکرار جملات
- توضیح عکس
- بازگویی محتوای سخنرانی
- پاسخ به سوالات کوتاه
- خلاصه نویسی متن نوشتاری
- مقاله (20 دقیقه)
2- خواندن (Reading) :
این بخش از مهارت های آزمون و مدرک PTE شامل موضوعات و مقالات مختلف می شود. ممکن است یک داستان به متقاضی داده شود و بعد از خواندن داستان، دانشجو ملزم به پاسخ دادن به سوالات مرتبط با این داستان خواهد بود.
به طور معمول این بخش از آزمون و مدرک PTE شامل سوالات چند گزینه ای می شود، از این رو دانشجو نباید بین گزینه های موجود دچار سردرگمی شود. بدین وسیله، ممتحن می تواند متوجه این موضوع شود که دانشجو توانایی درک مطلب به زبان انگلیسی را بعد از خواندن آن داشته است.
زمان این بخش معمولاً بین 32 تا 40 دقیقه است و شامل موارد زیر می شود:
- خواندن و نوشتن: پر کردن جاهای خالی
- سوالات چند گزینه ای، انتخاب چندین پاسخ مختلف
- مرتب سازی دوباره پارگراف ها
- بخش خواندن: پر کردن جاهای خالی
- سوالات چند گزینه ای، انتخاب یک پاسخ واحد
3- گوش کردن (Listening) :
این مهارت زبان در آزمون و مدرک PTE بسیار مهم است، این بدین خاطر است که ممکن است دانشجو توانایی درک زبان انگلیسی به همه لهجه ها بخصوص لهجه استرالیایی را نداشته باشد. به همین خاطر، بسیاری از دانشجویان شرکت کننده نمرات کمتری در بخش شنیداری آزمون PTE دریافت می کنند.
در این بخش، داستان های کوتاه و پارگراف هایی وجود دارد که شرکت کننده شنیده و سپس به صورت نوشته کل آن را خلاصه نویسی می کند.
همچنین بخش شنیداری دارای سوالات چند گزینه ای و پر کردن جاهای خالی نیز هست و از این طریق، فرد را به روش های مختلف امتحان می کند. بخش شنیداری این موضوع را مشخص می کند که دانشجو تا چه اندازه در زمان برگزاری سخنرانی ها در دانشگاه، آن را متوجه خواهد شد.
زمان این بخش بین 45 تا 57 دقیقه است و شامل موارد زیر می شود:
- خلاصه نویسی متن گفتاری
- سوالات چند گزینه ای ، انتخاب پاسخ چندگانه
- پر کردن جاهای خالی
- هایلات و برجسته سازی خلاصه صحیح
- سوالات چند گزینه ای، انتخاب یک پاسخ واحد
- انتخاب کلمات گم شده
- هایلایت واژه های نادرست
- نوشتن از روی دیکته جمله
نمره دهی PTE
نمرات آزمون PTEدر بازه 10 تا 90 بوده و سیستم نمره دهی آن از استاندارد جهانی GSE تبعیت می کند.
بنابر آمار، نمره بالای 79 درصد مدرک PTE زبان، نمره بسیار خوبی محسوب شده و شانس دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های ممتاز و مهاجرت به کانادا را افزایش می دهد.
مقایسه نمرات PTE
سطح A2 : معادل PTE جنرال سطح 1 و نمره 30 تا 42 آزمون PTE آکادمیک
سطح B1 : معادل PTE جنرال سطح 2، نمره 43 تا 58 آزمون PTE آکادمیک، نمره آیلتس 4 تا 4/5 و نمره 57 تا 86 آزمون تافل iBT
سطح B2 : معادل PTE جنرال سطح 3، نمره 59 تا 75 آزمون PTE آکادمیک، نمره 5 تا 6/5 آزمون آیلتس و نمره 87 تا 109 آزمون تافل iBT
سطح C1 : معادل PTE جنرال سطح 4، نمره 76 تا 84 آزمون PTE آکادمیک، نمره 7 تا 8 آزمون آیلتس و نمره 110 تا 120 آزمون تافل iBT
سطح C2 : معادل PTE جنرال سطح 5، نمره بالای 85 آزمون PTE آکادمیک، نمره 8/5 تا 9 آزمون آیلتس
در حالت کلی، نمره 50 تا 63 مدرک PTE، نمره واجد شرایط و قابل قبول محسوب می شود، اما برای مهاجرت تحصیلی به کانادا بهتر است نمرات 65 تا 75 آزمون PTE کسب شود.
اعتبار آزمون PTE
با اینکه این آزمون از معتبرترین آزمون های زبان میباشد، ولی توسط همه کشورها و دانشگاه ها مورد تایید نمیباشد. بنابراین جهت کسب اطلاع از اینکه آیا دانشگاه مقصدتان مدرک آزمون PTE را میپذیرد یا خیر میتوانید از طریق نشانی https://www.pearsonpte.com/who-accepts-pte لیست دانشگاههایی که مدرک این آزمون را میپذیرند مشاهده کنید.
مدت اعتبار این آزمون نیز مانند آزمون های IELTS و TOFEL دو سال میباشد.
ثبت نام آزمون PTE
برای ثبت نام در آزمون ابتدا باید به سایت رسمی آزمون به نشانی https://www.pearsonpte.com مراجعه کرده و یک حساب کاربری ایجاد کنید. با ایجاد حساب کاربری، یک ایمیل تایید ظرف 48 ساعت برای شما ارسال می شود. سپس میتوانید با ورود به حساب کاربری خود، تاریخ و مرکز مورد نظرتان را ثبت کنید.
در پر کردن اطلاعات مربوط به گذرنامه خیلی دقت کنید، چون وقتی یک بار وارد سیستم شد، دیگر نمیتوانید آن را ویرایش کنید یا تغییر دهید. اگر گذرنامه ندارید، اطلاعات را طوری وارد کنید که قرار است بعدا با توجه به آن اقدام به دریافت گذرنامه کنید.
منابع آزمون
2 راه اصلی برای آمادگی درآزمون عبارتند از :
1- شرکت در کلاس ها
2- استفاده از کتاب ها
بهترین کتاب ها برای آمادگی در آزمون PTE
– The Official Guide to PTE Academic
– PTE Academic Expert (B1 & B2 Coursebook)
– PTE Academic Practice Tests Plus (Volume 1 & 2)
– Wiley’s PTE Advantage For Academic Module (WIND)
– PTE Academic 79 Plus
– PTE Academic Testbuilder (With Audio CD Pack) (MACMILLAN TESTBUILDERS)
– PTE Official Vocabulary 2020-2021
– A Masterpiece Of Essays 3
دیدگاهتان را بنویسید