تحصیل رشته دامپزشکی در ترکیه
ترکیه یک کشور فرهنگی غنی است که دانشجویان بین المللی را از سراسر جهان جذب میکند. تحصیل در رشته دامپزشکی در ترکیه برای علاقمندان به این رشته تخصصی، یکی از بهترین انتخابها است. این رشته یکی از رشتههایی در جهان است که همواره به دلیل نیاز اجتماع به انواع حیوانات، مورد توجه قرار گرفته است. این علم همواره بر روی حیوانات تمرکز دارد و به مطالعه آنها میپردازد. همچنین به دلیل استفاده بیشتر مردم از حیوانات خانگی در سالهای اخیر، این رشته میتواند از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
کشور ترکیه به لطف برنامه های تحصیلی مقرون به صرفه، تعداد فزاینده ای از رشته های مختلف تحصیلی را در مقاطع لیسانس ها و کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی آموزش میدهند و بورسیه های تحصیلی متعددی را برای تامین هزینه های تحصیل، اقامت، مراقبت های بهداشتی و حتی هزینه های سفر پوشش میدهد که تمامی این موارد این کشور را به مقصدی جذاب برای ادامه تحصیل دانشجویان تبدیل کرده است.
درباره تحصیل در رشته دامپزشکی
رشته دامپزشکی در کشور ترکیه در 29 دانشگاه در مقاطع مختلف ارائه میشود،تحصیل در رشته دامپزشکی در ترکیه 5 سال یا 10 ترم است و ترم های هرسال تحصیلی در این رشته یک ترم زمستانی و یک ترم بهاری است و در هر دانشگاه 70 تا 120 دانشجو پذیرفته میشود.
اگر میخواهید این رشته را در یکی از دانشگاههای اروپایی بگذرانید و در عین حال هزینه پایینی داشته باشد، به شما دانشگاههای ترکیه از جمله دانشگاه اولوداغ و دانشگاه فرات را توصیه میکنیم
در دانشکده های دامپزشکی ترکیه، آموزش در مورد درمان همه گونه های دامی، مراقبت از سلامتی دام، پیشگیری از شیوع بیماری ها ارائه می شود. همچنین این رشته شامل دروس عملی و تحقیق می باشد. دانشجویانی که تمامی دروس و نیز دوره کارورزی را با موفقیت بگذرانند ” مدرک دامپزشکی” را دریافت می کنند و بعد از آن با اخذ عنوان”دامپزشک” وارد مرحله کاری زندگی خود می شوند.
در رشته دامپزشکی بیشترین تمرکز بر دروس زیست و شیمی می باشد. برای موفقیت در این رشته فقط دوست داشتن حیوانات کافی نیست بلکه در عین حال باید نسبت به حیوانات مدارا، صبور و فداکار، منظم، مسئولیت پذیر و در برابر کار در شرایط سخت مقاوم باشید.
دامپزشکی دارای ۵ گرایش است:
- گرایش علوم پیش بالینی
- گرایش علوم پایه دامپزشکی
- گرایش علوم بالینی
- گرایش علوم دامی و تغذیه حیوانات
- گرایش بهداشت و فناوری مواد غذایی
ساختار آموزشی رشته دامپزشکی در ترکیه
همان طور که گفته شد طول مدت تحصیل در رشته دامپزشکی ۵ سال است. در سال اول تحصیلی دروسی مانند فیزیک، شیمی، جانورشناسی، گیاه شناسی ارائه می شود؛ در سال دوم، آموزش نظری و عملی در زمینه هایی مانند آناتومی، بافت شناسی و جنین شناسی، فیزیولوژی و بیوشیمی داده می شود.
پس از اینکه دانشجویان دروس علوم پایه را گذراندند، در سال ۳ و ۴ تحصیلی، دوره های تئوری لازم مثل بیماری های داخلی، جراحی، فارماکولوژی، انگل شناسی، باکتری شناسی، تغذیه دام، اصلاح نژاد دام، نژاد دام، روش های مراقبت از دام، بیماری ها و تولید محصولات حیوانی مانند پشم، چرم، آسیب شناسی و غیره ارائه می شود و این دروس در آزمایشگاه ها و کلینیک ها به صورت عملی اجرا می گردد.
دانشجویان سال آخر، دروسی را در مورد معاینه و تکنولوژی محصولات حیوانی مانند گوشت و شیر، تولید مثل حیوانات با روش های مصنوعی و طبیعی، طب داخلی، جراحی، تولد و غیره را می گذرانند و بر روی حیوانات بیمار در کلینیک ها به صورت عملی کار می کنند و پس از اینکه با موفقیت امتحانات خود را پشت سر گذاشتند موفق به دریافت مدرک دامپزشکی می شوند.
پیش نیازهای موردنیاز برای تحصیل در دانشکده دامپزشکی:
مقایسه دوره های مورد نیاز با دروس قبلی تان که قبلاً گذرانده اید، میتواند در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی کند. پیش نیازهای دانشکده دامپزشکی میتواند به طور چشمگیری بین مدارس متفاوت باشد. یادآوری این نکته ضروری است که بهتر است فراتر از دوره های علمی نیز نگاه کنید. الزامات دانشکده دامپزشکی ممکن است شامل صحبت کردن در جمع، ارائه گزارشات مختلف، یادگیری زبان ، گذراندن ساعات آزمایشگاهی و موارد دیگر باشد.
دروس رشته دامپزشکی در ترکیه
- فیزیولوژی
• جراحی و داخلی
• آناتومی
این دروس هر کدام آزمایشگاه هایی بصورت جداگانه دارد، که بعضی از این آزمایشگاها فارماکولوژی،آزمایشگاه میکروبیولوژی و آزمایشگاه ویروس شناسی است.
دروسی که در سال اول تدریس میشود:
• جانورشناسی
• گیاه شناسی
• فیزیک و شیمی
دروسی که در سال دوم تدریس میشود:
• بافت شناسی
• جنین شناسی
• فیزیولوژی
• بیولوژی
• قسمت های ابتدایی یا اولیه بیماری های داخلی و خارجی
دروسی که در پنج ترم بعدی تدریس میشود:
• آناتومی
• آناتومی توپوگرافی
• فارماکولوژی
• انگل شناسی
• آسیب شناسی
• باکتری شناسی
• بیماری های داخلی و خارجی و کلینیک ها
• دامداری
• بهداشت
• بازرسی گوشت و جراحی
دروسی که در ترم هشت و نهم تدریس میشود:
• صنایع لبنی
• اقتصاد کشاورزی
• تاریخ جمهوری ترکیه
برای ترم دهم هم دانشجویان بصورت حضوری برای تمرین به مزارع مختلف میروند و پس از یک امتحان نهایی مثبت دانشجو مدرک دامپزشکی را دریافت میکند و میتوند در هر نقطه از کشور ترکیه وارد بازار کار شود .
هزینه رشته دامپزشکی درترکیه
- هزینه هر ترم بصورت ثابت 300 دلار
• برای دانشجوبان بین المللی حدود 240 الی 750 دلار برای تحصیل به زبان ترکی و 450 الی 1500 دلار برای تحصیل به زبان انگلیسی
بازار کار رشته دامپزشکی در کشور ترکیه
دانشجویان بعد از فارق التحصیلی میتوانند با قبولی در آزمون انتخاب پرنسل در سازمان های دولتی استخدام شوند.
و یا میتوانند با شرکت در آزمون ورودی آموزش عالی و آزمون زبان خارجی به عنوان کادر آموزشی مشغول به کار شوند و همچنین میتوانند در بیمارستان ها و کلینیک ها نیز کار کنند و یا در سازمان هایی مانند سازمان شیر و گوشت نیز کار کنند
تفاوت های تحصیل در رشته پزشکی و دامپزشکی:
- دانشجویان رشته پزشکی معمولا روی یک مدرک و حوزه علمی تمرکز دارند. از طرف دیگر، دانشجویان دامپزشکی باید در کنار مدرک و کسب مطالعات پزشکی، به مطالعه روانشناسی حیوانات و مطالعات رفتاری آنان نیز بپردازند تا بتوانند بیماران خود را به درستی درک کرده و روش های درمانی مناسب را برای آنها در نظر بگیرند.
- دانشجویان رشته پزشکی به نسبت دانشجویان رشته دامپزشکی در طول مدت تحصیل خود با خطرات کمتری مواجه هستند و برای مثال این خطر برای پزشکان وجود ندارند که بیمار آنها به آنها حمله کنند یا به آنها لگد بزنند. این امر در حالی است که دانشجویان دامپزشکی همواره آگاه هستند که خطر وجود خشونت در بیمارانی که ویزیت میکنند وجود دارد.
- دانشجویان رشته پزشکی میتوانند راحت تر دریابند که برای بیمارشان چه مشکلی وجود دارد، چرا که بیماران میتوانند صحبت کنند و نوع دردی که دارند را توضیح دهند. اما پزشکان دامپزشکی باید تنها با نگاه کردن به بیماران و درک الگوهای رفتاری آنها بفهمند که بیمارشان چه مشکلی دارد زیرا بیماران آنها نمیتوانند صحبت کنند. از این رو سختی کار یک دکتر دامپزشک از فردی که پزشک است، به مراتب بیشتر خواهد بود.
بهترین دانشگاه های دامپزشکی در ترکیه
اینکه در بسیاری از دانشگاه های ترکیه، رشته دامپزشکی ارائه میشود، خود خبر خوبی است. چرا که به همان اندازه ظرفیت پذیرش دانشجویان بین الملل نیز بیشتر خواهد شد. در این میان دو دانشگاه بورسا اولوداغ و دانشگاه فرات در میان 300 دانشگاه برتر دنیا برای تحصیل دامپزشکی قرار دارند. همین مسئله توجه دانشجویان و متقاضیان دامپزشکی را به خود جذب کرده است. دانشگاههای ترکیه که دامپزشکی را ارائه می دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه دوکوز ایلول
- دانشگاه آیدین عدنان مندرس
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه وان یوزونجی ایل
- دانشگاه سیواس جمهوریت
- دانشگاه کاستامانو
- دانشگاه تکیرداغ نامیک کمال
- دانشگاه نجمالدین اربکان
- دانشگاه سلجوق
- دانشگاه سیرت
- دانشگاه ارجیس
- دانشگاه فرات
- دانشگاه هران
- دانشگاه چوکوروا
- دانشگاه کافکاس
- انشگاه هاتای مصطفی کمال
- دانشگاه اوندوکوز مایس
- دانشگاه بورسا اولوداغ
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه بالیکسیر
- دانشگاه استانبول – جراح پاشا
- دانشگاه کریکاله
- دانشگاه افیون کوچاتپه
- دانشگاه آکسارای
- دانشگاه محمد عاکف
- دانشگاه موغلا صدقی کوچمان
- دانشگاه دجله
- دانشگاه بینگول
درآمد دامپزشکی در ترکیه
با تحصیل دامپزشکی در ترکیه تا چقدر درآمد داشته باشید خوب است؟ میانگین درآمد یک دامپزشک (Veterinarian) در ترکیه معادل 9220 لیر در ماه است؛ یعنی شما سالانه حدود 111000 لیر ترکیه، درآمد خواهید داشت. این میزان درآمد در کمترین حالت 4330 لیر در ماه و در بیشترین حالت 14600 لیر است؛ که البته با توجه به میزان سابقه، نوع مدرک و توانایی شما، درآمد نیز متفاوت خواهد بود. بعنوان مثال با توجه به میزان سابقه کاری، درآمد دامپزشکی در ترکیه به شرح زیر است:
- 2 سال سابقه: 5000 لیر ترکیه
- 2 تا 5 سال سابقه: 6890 لیر ترکیه (38 درصد افزایش درآمد)
- 5 تا 10 سال سابقه: 9810 لیر ترکیه (42 درصد افزایش درآمد)
- 10 تا 15 سال سابقه: 12000 لیر ترکیه (22 درصد افزایش درآمد)
- 15 تا 20 سال سابقه: 12600 لیر ترکیه (6 درصد افزایش درآمد)
- بیشتر از 20 سال سابقه: 13700 لیر ترکیه (9 درصد افزایش درآمد)
از طرفی مدرک لیسانس دامپزشکی 3680 لیر، مدرک کارشناسی ارشد 9860 لیر و مدرک دکتری 13100 لیر درآمد خواهد داشت. باز هم شما با توانایی و تسلط میتوانید درآمدهای بیشتر و بیشتر را برای خود رقم بزنید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
درخواست ویزای تحصیلی از طریق نمایندگی های ترکیه در خارج از کشور صورت می گیرد. دانشجویان خارجی باید مدارک خود را به صورت نسخه چاپی جهت درخواست ارائه دهند. مدارک لازم برای درخواست ویزا به شرح زیر است:
- فرم درخواست ویزا
- پاسپورت با حداقل اعتبار یکساله
- ۲ قطعه عکس
- نامه پذیرش از دانشگاه های ترکیه
- مدارکی برای اثبات داشتن منابع مالی کافی برای حمایت از تحصیل و زندگی در ترکیه
- مدارک تحصیلی قبلی
- فیش واریزی هزینه ویزا
مدارکی که در بالا ذکر شد برای شهروندان تمام جهان مشترک است. نمایندگی های ترکیه در خارج از کشور ممکن است مدارک دیگری هم در کنار این مدارک از دانشجویان خارجی درخواست کنند.
سخن پایانی
اگر علاقه مند به تحصیل در رشته دامپزشکی در کشور ترکیه هستید میتوانید با ما تماس گرفته تا مشاوران متخصص روشنگران با در اختیار گذاشتن اطلاعات به روز شما را در مسیر مهاجرت تحصیلی خود به ترکیه راهنمایی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید